Hem » Skydd & Ortoser » Knä » Knäartros » Lateral / Medial kil - lutande skoinlägg

Lateral / Medial kil - lutande skoinlägg

1 2 3 4 5
(3.5/5) Baserat på 34 betyg.
Skostorlek - lateral kil:
295 SEK
295 SEK
295 SEK
295 SEK

Beskrivning & storlekar

Lateral eller medial kil läggs i skon, förslagsvis under befintlig innersula, för att åstadkomma en lutning för foten med förändrad biomekanik och belasntingsbild som konsekvens. Vid medial knäartros läggs kilen in under utsidan av foten med lutning inåt. Detta kan reducera belastning och smärta från den inre ledytan i knät. Vid lateral knäartros läggs kilen istället under insidan av foten, lutandes utåt. Vid smärta i stortåleden (som vid hallux rigidus, hallux valgus eller artrit/inflammation i stortåleden) läggs kilen under insidan av foten, lutandes utåt. Detta kan reducera belastningen och smärtan i en belastningskänslig stortåled (mtp-led 1). 

Vid knäartros kan en lateral kil kombineras med ett stödjande knäskydd samt väldämpade, mjuka skor för ytterligare smärtreducering och förhoppningsvis förbättrade möjligheter till ökad aktivitetsnivå.

Lateral (medial) kil rekommenderas vid:

 • Knäartros
 • Hallux rigidus
 • Hallux valgus
 • Artrit i stortå / mtp-led 1
 • Artros i stortå / mtp-led 1

Storlek och specifikation

Välj storlek utifrån skostorlek. Vi har storlekar från storlek 36 till 47.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 12100-36-38
Artnr: 12100-39-41
Artnr: 12100-42-44
Artnr: 12100-45-47

Omdöme

Lämna ett omdöme

3peXT
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Andra varor från samma varugrupp

 • ErgoPad redux hallux är ett styvt inlägg med mjukt och komfortabelt ytskikt mot besvär som smärta i stortåleden, hallux rigidus, valgus, artros eller limitus. Sulan har ett styvt lager fram under s...
  950 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt