Hem » Varugrupper » Madrasser & kuddar » Kuddar » Tempur Original Tempurkudde - 1 st storlek Large kvar!
  • Tempurkudde Original
  • Tempurkudde Original Sova

Tempur Original Tempurkudde - 1 st storlek Large kvar!

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Storlek:

Beskrivning & storlekar

Tempurkudden Tempur Original är anatomiskt utformad för att ge optimal anpassning och avlastning av huvud, nacke och axlar. Tempurmaterialat gör att tryckkänsliga delar, som öron, sjunker djupare ner och trycket fördelas över en större yta. Detta i kombination med stödet för nacke och huvud gör kudden lämplig för personer med nackbesvär.

Storlek och Material

Tempurkudde Original finns i 5 storlekar, där storleken motsvarar tjockleken/höjden på kudden. Storleken XS är densamma som Junior och den är något mindre formatet än övriga. Tempurmaterialet har ett mjukt örngott av hög kvalitet vilket är lätt att ta av och tvätta i 60 grader. Är du mestadels ryggliggare och har nackbesvär rekommenderar vi dig att välja en tunnare kudde - exempelvis storlek small. 

Hållning i liggande och smärta i nacke

När vi ligger ner har vi mindre belastning på våra vävnader i rygg och nacke, men det är å andra sidan många timmar vi spenderar i denna position per dygn. Hållningen i liggande är därför också viktig. Detta beskriver också många nackpatienter genom att de ofta kände av sina nacksmärtor första gången när de gick upp ur sängen efter en natts sömn. Och många, många har vaknat upp med eller fått hemsk nackspärr strax efter uppstigandet. För nacken är det viktigt att även nattetid eftersträva en god belastning på nackens vävnader, det vill säga att en god hållning intas. Vid ryggliggandes är det därför bra att ligga med så låg kudde som möjligt och vid sidliggandes bör vi inte böja fram vårt huvud eller ha det för mycket hängandes åt sidan ner mot axeln.

Tips!

Läs boken "Behandla din egen nacke" så får du god förståelse för hur nacken är uppbyggd och vad orsaken till ont i nacken kan vara samt vad du kan göra själv om du drabbats eller vill undvika nacksmärta.

Läs mer

Specifikationer

Omdöme

Lämna ett omdöme

pyu4
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Andra varor från samma varugrupp

  • Uppblåsbar nackkudde med stora sidosektioner för extra stöd för huvudet i sidled. Passar utmärkt för resan!
    319 SEK