Hem » Skydd & Ortoser » Fot & häl » Metatarsalgi

Metatarsalgi

Skor och inlägg som hjälper vid Metatarsalgi. Metatarsalgi kallas tillståndet då den främre trampdynan (under tå-lederna) ömmar vid belastning. Detta är ett vanligt tillstånd som är vanligare förekommande med stigande ålder då den stötupptagande kvaliteten i våra tramdynor försämras med åren. Det brukar göra ont att stå och gå i hårda, tunna skor eller på hårda golv. Första åtgärderna är avlastning i form av antingen, skor med bättre dämpning i framfoten, formgjutna inlägg (skoinlägg) med pelott eller bara pelott. Ibland kan en period med bra avlastning göra att vävnaden blir normalt belastningstålig igen, men vanligtvis krävs fortsatt anpassning av skoval och belastningsbild för att inte lida av ömhet under trampdynan. 

Våra skor, inlägg och ortoser vid metatarsalgi

Våra specialskor och inlägg ger avlastning av den främre trampdynan vilket kan leda till minskad smärta och möjliggöra ökad aktivitetsförmåga. 

Produkter
12 36 72
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • Sun-flex ståmatta som perfekt passar in på allt från kontor, sjukhus och industrin. Sun-Flex StandMat stärker din hållning såväl som den hjälper att stimulera blodcirkulation.
  1 613 SEK
 • Extremt skön skinnsko för city och vardag. Klassiskt snygg i mjukt skinn och läder, med en mycket väldämpad sula för både häl och framfot. Sulan har en lätt rundad form vilket ger en bra stötdämpni...
  1 895 SEK
 • Extremt skön skinnsko för city och vardag. Klassiskt snygg i mjukt skinn och läder, med en mycket väldämpad sula för både häl och framfot. Sulan har en lätt rundad form vilket ger en bra stötdämpni...
  1 995 SEK
 • Klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Joya Vienna 16 Night är en ny sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 095 SEK
 • Klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Joya Bern Red är en ny sandal med ett elegant rött utseende och med Joyas fantastiska komfort.
  1 095 SEK
 • ID Casual M med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  2 395 SEK
 • ID Casual med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  2 395 SEK
 • Joya Amalfi II Black är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har en sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 195 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK