Hem » Skydd & Ortoser » Stortå & Tå » Hallux Valgus band
 • Hallux Valgus band
 • Hallux valgus band storlek

Hallux Valgus band

1 2 3 4 5
(3.3/5) Baserat på 239 betyg.
Fot:
299 SEK
299 SEK

Beskrivning & storlekar

Hallux valgus skyddet rätar upp och avlastar en sned smärtande stortå och kan bäras både dagtid, vid aktivitet och på natten.

Skyddet är tillverkat av ett elastiskt kardborrematerial som ger ett bra stöd. Hylsan fästs över stortån. Bandet appliceras sedan antingen runt hälen, eller ett varv till runt fotleden. Elasticiteten av bandet gör så att tån dras ut i ett rakare läge vid varje steg. Då tån återförs i ett mer neutralt läge minskar ofta smärta omgående samt att tåns muskler kan arbeta under mer normala förhållanden.

Se till att inte dra för hårt eftersom den optimala effekten uppnås när tån är rak. Bandet har högst effekt när det används under aktivitet. Se till att använda det i en sko som har tillräckligt med utrymme, för att undvika tryck utifrån mot stortåns grundled. Du kan också använda det som ett nattband men effekten är ganska begränsad när musklerna är i vila.

Köp Hallux Valgus band vid:

 • Hallux valgus 
 • Smärta i stortåleden 
 • Efter hallux valgus operation

Skötselråd

Handtvättas

Storlekar och måttagning

Skyddet finns i en universalstorlek och för vänster respektive höger fot.

Hallux Valgus band storlekstabell

Läs mer

Specifikationer

Artnr: MR05410100009
Artnr: MR05410200009

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • ErgoPad redux hallux är ett styvt inlägg med mjukt och komfortabelt ytskikt mot besvär som smärta i stortåleden, hallux rigidus, valgus, artros eller limitus. Sulan har ett styvt lager fram under s...
  950 SEK
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • Hallux Carbon är ett tunt skoinlägg med styvt kolfiber som avlastar stortån vid hallux rigidus, valgus, limitus och artros eller artrit i stortån.
  995 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK