Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Ländryggsrullen mini - minirullen (Orig. McKenzie )

Ländryggsrullen mini - minirullen (Orig. McKenzie )

1 2 3 4 5
(3.5/5) Baserat på 24 betyg.
314 SEK

Beskrivning & storlekar

Ryggstödet ländryggsrullen mini (minirullen) är en skumgummirulle av noga utprövad densitet överdragen med hållbart manchestertyg. Rullen är något mindre i diameter (tjocklek) än ländryggsrullen, vilket gör den lämplig för resan; på buss och tåg, eller för dem med något mindre uttalad svank eller där stolen är hård eller stum. Detta ryggstöd rekomenderas av fysioterapeuter och läkare i hela världen till patienter med ryggsmärta. Funktion och kvaliét i toppklass.

Mått

Längd 305 mm Diameter 100 mm

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du även ha som utgångsposition när du sitter ner. Utifrån den kan du sedan variera din sittställning.

Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken underlättar det ofta att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i bröst- och nackrygg är att ha sin naturliga svank i ländryggen. Ländryggsrullen är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur. 

Så här placerar du ryggstödet "Original McKenzie Ländryggsrullen mini"

 1. Sitt så långt bak som möjligt på stolen, i fåtöljen eller i soffan.
 2. Luta dig lite framåt och placera ländryggsrullen horisontellt i svanken, ungefär i skärphöjd.
 3. Luta dig nu bakåt mot ländryggsstödet så att svanken i ländryggen får ett ordentligt stöd.
 4. Prova att justera höjden genom att föra ländryggsrullen något uppåt eller nedåt för att hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.

Den första tiden kan denna position kännas lite ovan men efter ett par dagar har kroppen vant sig vid den nya korrekta sittställningen.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 0040

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK
 • Ett nytt ryggstöd med två-delad stängning som är flexibelt och lätt att anpassa efter kroppsform.
  1 099 SEK