Stukad fot

Fotledsskydd vid stukad fot (stukning). En stukad fot är en av våra vanligaste skador och den vanligaste stukningen är en återstukad fot. Det är alltså väldigt vanligt att stuka en fot upprepade gånger. Vanligast är att foten viker sig inåt och ligament, senor och kapsel på fotens utsida sträcks då upp och skadas. En ordentlig svullnad och stark smärta i ett par dagar är vanligt och det är också vanligt med en stelhet och besvär från leden i flera månader efteråt. Risken för upprepad stukning är stor varför det är viktigt att träna foten samt stabilisera den med ett lämpligt skydd.  Följ våra rekomendationer för att välja rätt vara för dig. 

Fotledsskydd efter akut stukning där belastningsmärta och risk för återstukning är stor:

Aircast

Skydd efter stukning av mild och måttlig grad där det går att gå på foten men där svullnad finns och återstukningsrisken är ganska hög (idrott etc) rekommenderas:

Aircast (statbilitet ++++)
(OBS är ganska bred och kräver en rymlig sko)

Fotledsskydd DSO (stabilitet ++++, kompression +)

Fotledsskydd Armis Light (stabilitet +++, kompression +)

Efter stukning av mild och måttlig grad där det går att gå på foten, där svullanden är liten/obefintlig men återstukningsrisken är ganska hög (idrott etc) rekommenderas:

Active Ankle T2 (stabilitet ++++)

MalleoLoc (stabilitet ++++)

Fotledsskydd Armis Light

Fotledsskydd DSO

Efter stukning av mild och måttlig grad där det går att gå på foten, svullnad finns men återstukningsrisken är liten/mindre:

MalloeTrain S (stabilitet ++, kompression +++)

MalleoTrain (stabilitet ++, kompression +++)

Elastiskt fotledsstöd med band (stabilitet ++, kompression ++)

Fotledsskydd som lämpar sig vid långdragen eller återkommande svullnad

Vid svullnadsbesvär, men då fotleden upplevs stabil lämpar sig olika typer av mjuka komprimerande ortoser, finns med och utan ledstabiliserande band. Se våra modeller nedan.

Våra fotledsskydd och ortoser vid fotledsstukning

Våra fotledsskydd och ortoser är utvalda för att hålla hög funktions- och materialkvalitet.

 • Armis Light är ett funktionellt fotledsskydd med Boa® Closure-systemet som genom en polymerbelagd ståltråd ökar stabiliteten och förenklar påtagningen.
  695 SEK
 • DSO är ett mycket funktionellt fotledsskydd i snörmodell med god stabiliseringsförmåga. Skön komfort vid aktivitet och den passar både höger och vänster fot.
  399 SEK
 • Ett mycket populärt fotledsstöd som ger ett bra stöd både lateralt och medialt i fotleden under aktivitet. Kan användas för både höger och vänster. Minimerar risken för åter stukad fot vid aktivite...
  775 SEK
 • DeRoyal Air är ett stabilt fotledsskydd med två luftkuddar för bästa kompression och immobilisering.
  398 SEK
 • Stabilt fotledsskydd med justerbar styvhet och följsamhet. Minimerar risken för åter stukad fot vid aktivitet, träning och tävling.
  1 290 SEK
 • Det elastiska 8-bandet lindas enkelt runt fotleden och ger stöd och kompression för en fotled där en lätt instabilitet finns. Det är smidigt och komfortabelt att använda och passar bra i skor.
  238 SEK
 • Fotledsskydd med öppen häl för bättre plats i skon, bättre golvkontakt och större säkerhet i fotleden. Ger ökad stabilitet för fotleden under rörelse samt bättre grepp vid exempelvis golvsporter.
  680 SEK
 • Lätt stabiliserande fotledsskydd av hög komfort och kvalitét. Används förebyggande eller vid lätt instabilitet. Flera storlekar för optimalt stöd och komfort för just din fot.
  699 SEK
 • Kompressionsstöd med fantastisk komfort och kvalitet för svullna och smärtande fotleder samt för dig med lätt instabilitet i fotleden.
  999 SEK
 • Hälseneskydd som ger skönt skydd med både kompression och vävnadsstimulering för dig med hälseneinflammation och smärta från hälsenan. Flera storlekar för optimalt stöd och komfort.
  1 395 SEK
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK