Hem » Varugrupper » Kompressionsstrumpor » Hälsporre strumpa - FS6 kompressionsstrumpa, vit, säljs i par.
 • Hälsporre strumpa FS6
 • Kompressionszoner FS6
 • Storlekstabell hälsporre strumpa FS6

Hälsporre strumpa - FS6 kompressionsstrumpa, vit, säljs i par.

1 2 3 4 5
(3.2/5) Baserat på 401 betyg.
Storlek FS6:
429 SEK
429 SEK
429 SEK
429 SEK

Beskrivning & storlekar

Hälsporre strumpan - FS6 Kompressionsstrumpa ger ett skönt stöd, avlastning och lindring vid hälsporre (plantar fasciit). Strumpan har 6 olika kompressionszoner vilket leder till skön komfort med tryck på rätt områden. Fascia och mjukdelsvävnad komprimeras, hälkudden blir tjockare, cirkulationen ökar och belastningssmärtan minskar. Strumpan är tunn och bärs under vanliga strumpor och är därför ett utmärkt komplement till övrig behandling som ortopediska skoinlägg, hälkoppar, hälkoppsinlägg och mjuka Joyaskor.

Hälsporre strumpan vid hälsporre och Severs skada

Den kompression som hälsporrestrumpan ger leder till tjockare hälkudde och minskad belastningssmärta, vilket lämpar sig väl vid både hälsporre (plantar fasciit), Severs skada samt hälkuddesyndrom. En tjockare hälkudde innebär mer dämpning upp mot hälbenet där tillväxtzonen och plantarfasicafästet sitter. 

Vid ett löparevent i Austin i USA 2012 fick produkten utmärkelsen "New Product of the Year"

Reumatikerförbundet har testat strumpan och var postitivt överraskade av den smärtlindring och stöd den gav vid muskel, sen- och ledsmärta.

Färg/kulör

Vit

Kompressionszoner

hälsporre strumpa FS6 kompressions zoner

Zon 1 - (Lätt kompression): Plan och jämn framkant utan pressande sömmar som kan ge upphov till för högt tryck på foten.

Zon 2 - (Måttlig kompression): Graderad kompression som minskar omkring den bredare delen av foten, för bra komfort.

Zon 3 - (Fast kompression): Graderad kompression, fast nog för att skapa ett stöd för venerna, stabilisering av vävnad och för att försiktigt lyfta plantar fascia-ligamenten.

Zon 4 - (Måttlig kompression): Anatomisk utformning av hälpartiet ger en djup hälficka för bra komfort, passform och enkel påtagning. Tunnare tyg på fotens ovansida för att minimera obekväma veck i tyget.

Zon 5 - (Fast kompression): Graderad kompression, fungerar som en hävstång för stödet i zon 3 och ger ytterligare boost till det venösa systemet.

Zon 6 - (Lätt kompression): Graderad, lätt kompression i en bred och mjuk stickad övre fåll som ger ytterligare stöd för cirkulationen.

Köp FS6 hälsporre strumpan mot:

Hälsporre (plantar fasciit)

Severs skada

Hälkuddesyndrom (heel pad syndrome)

Tibialis posterior tendinos

Pereones tendinos

Hälseneinflammation (hälsenetendinopati)

Artros i fot

Stukad fot

Storlek och Måttabell

Mät omkretsen runt hålfoten (ungefär mellan zon 2 och 3 på produktbild nummer två) för att få fram din omkrets. Du kan även välja storlek efter skostorlek.

Storlekstabell hälsporre strumpa FS6-fyseum

Small - 12-21 cm (skostorlek 33-36)
Medium - 18-26 cm (skostorlek 37-41)
Large - 23-33 cm (skostorlek 42-46)
XLarge - 28-38 cm (skostorlek 47-49)

En förpackning innehåller ett par strumpor.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: ZM32342
Artnr: ZM32343
Artnr: ZM32345
Artnr: ZM32347

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK
 • Kompressionsstrumporna har en extremt skön kompression och komfort och är en premiumsportprodukt som har utvecklats enligt de senaste biomedicinska rönen och sportmedicinska krav.
  599 SEK
 • Medicinsk kompressionstrumpa, klass 1, anpassad för idrott och löpning. Effekten är bättre blodcirkulation och snabbare återhämtning.
  599 SEK