Hem » Skydd & Ortoser » Stortå & Tå » Hallux valgus

Hallux valgus

Våra skoinlägg och ortoser vid hallux valgus är utvalda av våra fotspecialiserade fysioterapeuter. Hallux Valgus kallas smärta från stortåns grundled beroende på en utåtpekande stortå och förstorad knöl vid stortåns grundled. Det kan göra ont med tryck mot knölen samt vid rörelse och belastning över stortåleden. En ortos, ett skoinlägg eller en sko med rundad sula kan korrigera, stödja och verka smärtlindrande. Den första åtgärden i vården vid hallux valgus är avlastning med ortopediska skoinlägg med pelott som på olika sätt avlastar stortåns grundled. Detta bör kombineras med hjälp av fotspecialiserad fysioterapeut att träna upp fotens förmåga till stabilitet och belastningsbild. Vid ökad irritation kan skoinlägget vara styvt så att smärtande böjning av stortån minskar eller så kan skoinlägget kombineras med en medial kil som placeras under insidan av foten och styr belastning utåt ifrån stortån. Bäst anpassad avlastning fås genom tillverkning av individuellt format ortopediskt skoinlägg. Specisalskor kan också minska belastning och smärta. Skor med rullsula innebär mindre böjning av stortåleden under fotavvecklingen i steget, vilket kan underlätta vid gående och promenader. 

Produkter
12 36 72
 • Hallux valgus band är ett hallux valgus skydd som rätar upp och avlastar en sned stortå. Det är mjukt och smidigt att bära natt som dag.
  299 SEK
 • Hallux valgus ortos som är avlastande och korrigerande. Rekommenderas för avlastning av stortåleden vid vila.
  299 SEK
 • Korrigerande hallux valgus ortos för stortåns grundled. Rekommenderas vid hallux valgus eller efter hallux valgusoperation. Kan användas i sko vid gång.
  1 099 SEK
 • Hallux Carbon är ett tunt skoinlägg med styvt kolfiber som avlastar stortån vid hallux rigidus, valgus, limitus och artros eller artrit i stortån.
  829 SEK
 • ErgoPad redux hallux är ett styvt inlägg med mjukt och komfortabelt ytskikt mot besvär som smärta i stortåleden, hallux rigidus, valgus, artros eller limitus. Sulan har ett styvt lager fram under s...
  950 SEK
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • ID Casual med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  2 395 SEK
 • ID Zoom med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  1 795 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK