Hem » Skydd & Ortoser » Handled & hand » Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom

Handledsskydd och handledsstöd vid karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom kallas det tillstånd som ger pirrning och domning och i senare skede även smärta ner i hand, tumme, pekfinger, långfinger och halva ringfingret. Svaghet och fumlighet kan efter hand uppstå. Skadan beror på att medianusnerven kläms i handleden. Rekomendationen är att använda handledsskydd för att minska belastningen på nerven samt att söka fysioterapeut eller arbetsterapeut för ergonomisk genomgång. Ibland kan kortisonijektionsbehandlig eller operation vara nödvändigt. 

Karpaltunnelsyndrom - utvalda handledsskydd

Våra handledsstöd är avancerat uppbyggda med kompressionsstickade partier, insydda avlastande pelotter och med stöd eller fixering av handleden för att stödja handleden och avlasta medianusnerven och underlätta vardag, arbete och aktivitet.

Handledsskydd med extra stabilisering av handled

Önskas extra stabilitet för handleden rekommenderar vi handledsskydden ManuLoc samt Manex Radius Lång eller Manex Basic Stabil. För ökad flexibilitet rekomenderas Manex Basic och Manex Radius Kort, ManuTrain samt Handledsstödet. 

 

Produkter
12 36 72
 • Ett stabilt handledsskydd som fixerar handleden men tillåter griprörelse. Rekommenderas vid Karpaltunnelsyndrom och större besvär i handled.
  990 SEK
 • Ett välbeprövat, klassiskt handledsstöd med extra god stabilisering av handleden som samtidigt tillåter griprörelse. Rekommenderas vid Karpaltunnelsyndrom och överansträngd handled.
  583 SEK
 • Ny modell av stabiliserande handledsortos för stöd både dorsalt och palmart/volart. Ger mer stöd än Manex Radius Kort. Rekommenderas då ökad stabilitet behövs.
  339 SEK
 • Ett välbeprövat och omtyckt handledsstöd för stabilisering av handleden som samtidigt tillåter griprörelse. Rekommenderas vid Karpaltunnelsyndrom och överansträngd handled.
  425 SEK
 • En ny modell av handledsskydd för stabilisering och stöd både dorsalt och palmart/volart. Rekommenderas då ökad stabilitet behövs och som avlastning vid tennisarmbåge.
  298 SEK
 • Ett handledsskydd som med skön kompression och justerbar skena stödjer handleden men avlastar nerver och kärl. För dig med artros, karpaltunnelsyndrom och smärta i handled. ManuTrain är något flexi...
  799 SEK
 • Ett simpelt och smidigt handledsstöd för stabilisering av handleden som är populärt att använda vid sporter såsom tennis och golf.
  195 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK