Hem » Skydd & Ortoser » Knä » Löparknä

Löparknä

Utvalda knäskydd och ortoser för löparknä. Löparknä, även kallat iliotibialbandssyndrom (ITBS) kallas den skada som innebär smärta på knäts utsida beroende på överbelastning i någon av vävnaderna; tractus iliotibialis, benhinnan utanför yttre lårbensknölen eller slemsäcken emellan dessa två vävnader. Vid ca 30 graders knävinkel glider tractus iliotibialis senstråk över lårbensutskottet och en nötningssmärta kan uppstå. Vanligtvis drabbas löpare, därav namnet. Smärtan kan vara så stark att löparen måste avbryta löpningen.

Våra skydd vid löparknä

Vid löparknä rekommenderar vi GenuTrain P3 vilken har en pelott på utsidan av knäleden för att ge tryckavlastning och verka smärtlindrande. GenuTrain P3 är tillverkad i mikrofiber och släpper igenom fukt och värme och bärs vid behov bekvämt hela dagen. Skyddet är anatomiskt formad har specialstickade kompressionspartier för en perfekt passform på benet samt för att motverka svullnad, veckbildning eller stasning.

Andra bra kompressionsstickade knäskydd utan iliotibialbandspelott som kan lindra besvären vid löparknä är Cotex Artro samt GenuTrain (titan och svart). 

Produkter
12 36 72
 • Ett mer avancerat knäskydd för dig med löparknä, främre knäsmärta (kondromalaci), patellofemoralt smärtsyndrom, instabil patella, hopparknä och instabilitetskänsla
  1 760 SEK
 • Världens mest sålda knäskydd i sin klass! För dig med allmänna knäbesvär i vardag och träning. Tysk kvalitét och hög komfort. Finns i flera storlekar för att kompression och pelottstöd skall ge opt...
  1 190 SEK
 • För allmänna knäbesvär i vardag och träning. Ett av världens mest köpta knäskydd. Tysk kvalitet med hög komfort. Finns i flera storlekar för optimal kompression och pelottstöd. GenuTrain finns även...
  1 190 SEK
 • Ett smidigt och funktionellt knäskydd vid artros, knäartros, meniskskada och lätt instabilitetskänsla i knät. Knäskyddet ger kompression och stöd vid smärta och svullnad i knäled, vilket underlätte...
  725 SEK
 • Vardags och citysko i svart mocca och läder med mjuk och skön sula. Extremt skön sko med mjuk dämpning för både framfot och häl och tillräckligt stabil för aktivitet på både jämnt och ojämnt underlag.
  1 895 SEK
 • Vardags och aktivitetssko i läder, velour och textil med mjuk och skön sula. Extremt skön sko med mjuk dämpning för både framfot och häl och tillräckligt stabil för aktivitet på både jämnt och ojäm...
  1 895 SEK
 • Slip-in sko/toffel i skinn och textil med mjuk och skön anti-halk certifierad sula. Extremt skön sko/toffel med mjuk dämpning för både framfot och häl.
  1 895 SEK
 • Slip-in sko/toffel i skinn och textil med mjuk och skön anti-halk certifierad sula. Extremt skön sko/toffel med mjuk dämpning för både framfot och häl.
  1 895 SEK
 • Joya sko Tina Silver/Black, en sportig sko med mycket bra dämpning i både framfot och häl. Vår mest uppskattade aktivitetssko i ny tappning.
  1 785 SEK
 • Joya Tina Cream, en sportig sko med mycket bra dämpning i både framfot och häl. Vår mest uppskattade aktivitetssko i ny färg.
  1 785 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK