Hem » Skydd & Ortoser » Knä » Knäskydd » Knäskydd för artros, meniskskada och lätt instabilitet - Co-Tex Artro Basic
 • Knäskydd Co-Tex Artros Basic
 • Måttabell Artro Basic vid artros

Knäskydd för artros, meniskskada och lätt instabilitet - Co-Tex Artro Basic

1 2 3 4 5
(3.2/5) Baserat på 202 betyg.
Storlek:
725 SEK
725 SEK
725 SEK
725 SEK
725 SEK
725 SEK

Beskrivning & storlekar

Knäskyddet Co-Tex Artro Basic lämpar sig vid artros, meniskskada, ospecifik främre knäsmärta och lätt ostabilt knä. Det är ett välstickat kompressions knäskydd med insydda pelotter för att motverka svullnad, smärta och ömhet över ledspringan och runt knät. Svullnaden leder ofta till minskad rörlighet i knäleden med inaktivitet som följd. CoTex Artro är en serie av knäortoser med kompression och specialpelotter tillverkade av viskoelastisk skum som påverkas av kroppstemperaturen. Artro-pelotterna har placerats så att de täcker in kollateralligamenten och ledspringan för att ge både lokal kompression och tryckavlastning. Knäskyddet har två spiralfjädrar på sidorna för att ge ett lätt stöd. För att förhindra svullnad av knäleden har knäortosen tre kompressionszoner som är konstruerade så att vätska transporteras bort från ledcentra ut mot mjukdelarna. CoTex Artro Basic fungerar också utmärkt efter artroskopi av knäleden när patienten har svullnad och lokal trycksmärta på insida eller utsida av knät.

Material

Material Co-Tex

Knäskyddet är tillverkat av Co-Tex, ett avancerat stickat material med olika kompressionszoner. Det är hudvänligt och helt latexfritt.

Knäskyddet CoTex Artro Basic rekommenderas vid: 

Artros - knäartros
Knä som lätt svullnar
Menisskada med smärta och svullnad
Kollateralligamentskada
Knäartros med lätta instabilitetsbesvär

Skötselråd

Handtvätt, ej sköljmedel, ej torktumling

Storlek och måttagning

Knäskyddet CoTex Artro Basic passar både höger och vänster knä och finns i 6 storlekar från XS till XXL. Man mäter omkretsen runt knät i höjd med knäskålen. Använd tabellen nedan för att hitta din storlek. 

Måttabell knäskydd Artro Basic vid artros, knäartros

Mätinstruktion

Mätinstruktion knä

Läs mer

Specifikationer

Artnr: EU04603000309
Artnr: EU04603000409
Artnr: EU04603000509
Artnr: EU04603000609
Artnr: EU04603000709
Artnr: EU04603000809

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • Kompressionsstickat knäskydd med skenor och bandssystem ger god komfort och stabilisering av knät i sidled, vid inre och yttre ledbandsskador och sidoinstabilitetsbesvär.
  2 595 SEK
 • GenuPoint schlatterband för Schlatter och hopparknä ger en effektiv avlastning vid smärta från knäskålssenan och sitter smidigt på.
  629 SEK
 • För allmänna knäbesvär i vardag och träning. Ett av världens mest köpta knäskydd. Tysk kvalitet med hög komfort. Finns i flera storlekar för optimal kompression och pelottstöd. GenuTrain finns även...
  1 095 SEK
 • Knäskydd med skenor som ger god stabilisering av knät i sidled, vid inre och yttre ledbandsskador och sidoinstabilitet.
  1 295 SEK