Nackspärr

Här finner ni stöd och skydd vid nackspärr (akut torticollis). Nackspärr (akut torticollis) kallas den smärta och stelhet som relativt plötsligt drabbar nacken. Vanligtvis inträffar det när vi vaknar och ändrar huvudposition eller kliver upp eller då vi strax därefter står med huvudet framåtböjt. Orsaken tror man beror på diskprotrusion vilket leder till belastning på smärtnerver och ett därefter reflektoriskt krampande muskelpåslag. Nackspärr brukar gå över inom en vecka, men smärtan och stelheten kan akut vara mycket svår och leda till svårighet att bära upp eller röra huvudet. I dessa akuta lägen kan det underlätta att bära en nackkrage som hjälper dig att hålla huvudet i rätt position, upprätt utan att ytterligare belasta de överaktiva nackmusklerna. 

 

Våra skydd och stöd vid ont i nacken

Nackkragen är nedskuren vid hakan för god passform och tillverkad i material som kan användas dagligen.

  • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
    från 100 SEK
  • Lättläst handbok för patienter om egenvård vid ont i nacken. Instruerar med text och bild hur man förebygger och behandlar nackbesvär enligt McKenziemetoden samt förklaringar om varför smärta i nac...
    271 SEK