Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Airback (Orig. McKenzie) - uppblåsbar ryggkudde
 • Airback
 • Airback förpackning

Airback (Orig. McKenzie) - uppblåsbar ryggkudde

1 2 3 4 5
(3.4/5) Baserat på 89 betyg.
319 SEK

Beskrivning & storlekar

Airback är en uppblåsbar rulle med ett ytskickt som ger rätt friktion och god komfort. Ryggstödets tjocklek regleras av luftmänd och detta ger en unik möjlighet till individuellt anpassat storlek och stöd. Airback blir väldigt liten när den inte är uppblåst och kan lätt få plats i byx- eller jackficka och den är därför utmärkt att ha med på resan. 

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken är hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen.
 Airback är framtagen just för att ge ett lättanpassat och optimalt stöd för ländryggens kurvatur och hållning. 

Så här placerar du ryggstödet "Original McKenzie Airback"

 1. Sitt så långt bak som möjligt på stolen, i fåtöljen eller i soffan.
 2. Luta dig lite framåt och placera Airback horisontellt i svanken, ungefär i skärphöjd.
 3. Luta dig nu bakåt mot ländryggsrullen så att svanken i ländryggen får ett ordentligt stöd.
 4. Prova att justera höjden genom att föra ländryggsrullen något uppåt eller nedåt för att hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.

 

Den första tiden kan denna position kännas lite ovan men efter ett par dagar har kroppen vant sig vid den nya korrekta sittställningen.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 0045

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK