Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Ryggstöd för bilen - Comfortex BilKudden
 • BilKudden ryggstöd
 • BilKudden i en VOLVO V70

Ryggstöd för bilen - Comfortex BilKudden

1 2 3 4 5
(3.1/5) Baserat på 75 betyg.
399 SEK

Beskrivning & storlekar

Ryggstöd för bilen - Comfortex Bilkudden

Ryggstödet "BilKudden" är uppbyggd av skumgummi med en densitet som passar mindre och lättare individer. Tyget är ett högkvalitativt manchestertyg med god hållbarhet. Den ger ett mycket skönt och funktionellt stöd för ländryggen. Spännbandets placering i framkant gör att den passar mycket bra för bilars lätt skålade säten. Om svankstödet upplevs som för kraftigt går det lätt att öppna tygöverdraget och ta bort den en centimeter tjocka iläggsskivan. Önskas istället ett lite stummare (men ändå mjukt) stöd rekommenderar vi Comfortex CarRest)

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken är hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. CarRest ryggstöd är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur vid sittande i bil. Tyget kan tvättas i maskin.

Så här placerar du ryggstödet "Comfortex BilKudden"

 1. Spänn fast ryggstödet med spännbandet så att undre kanten av dynan är mot stolen.
 2. Sitt så långt bak som möjligt i bilstolen. 
 3. Luta dig lite framåt och finjustera ryggstödet i höjd så att det ger ett skönt stöd och tryck mot nedersta delen av ländryggen när du sedan lutar dig bakåt mot det.

Tips!

Använd med fördel Bilkudden tillsammans med kildynan för bil "Comfortex kildyna 33x33x6 cm" vilken påtagligt ytterligare förbättrar förutsättningarna för god hållning.

Köp boken "Behandla din egen rygg" eller "Behandla din egen nacke" så får du en bra bild över ryggens vävnader, orsak till ryggsmärta och tips på lämplig egenvård.

Köp det uppblåsbara ryggstödet. Den blåses upp till önskad storlek och stöd och utan luft får den lätt plats i en byxficka eller handväska. En bra kompis på resan.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 4010

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK