Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Ryggstöd för bil - Comfortex CarRest Ryggstöd
 • CarRest ryggstöd
 • CarRest ryggstöd den höga sidan upp
 • Carrest ryggstöd uttagbara innerdelar

Ryggstöd för bil - Comfortex CarRest Ryggstöd

1 2 3 4 5
(3.4/5) Baserat på 254 betyg.
629 SEK

Beskrivning & storlekar

Ryggstöd för bil - Carrest ryggstöd

Det bästa ryggstödet för bilsäten! CarRest är uppbyggd av skumgummi med noga utprövad densitet (hårdhet), överdragen med hållbart, snyggt tyg. Den ger ett mycket skönt och funktionellt stöd för ländryggen. Formen är anpassad efter bilars lätt skålade säten och beroende på vilken sida som är upp passar den personer med olika kroppslängd. Ryggstödet har en kärna, en skummgummirulle som går att ta ut och då blir ryggstödet lite mjukare och mindre "bulligt".

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. CarRest ryggstöd är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur vid sittande i bil. Att sitta med rätt position i ländryggen är en förutsättning för att god hållning skall kunna intas även i bröstrygg och nacke. 

Så här placerar du ryggstödet "Comfortex CarRest"

 1. Spänn fast ryggstödet med spännbandet så att undre kanten av dynan är mot stolen.
 2. Sitt så långt bak som möjligt i bilstolen.
 3. Luta dig lite framåt och finjustera ryggstödet i höjd så att det ger ett skönt stöd och tryck mot nedersta delen av ländryggen när du sedan lutar dig bakåt mot det.
 4. Du kan grovjustera höjden genom att använda den ena eller andra sidan upp, då den största utbuktningen av skyddet är något ocentrerad i höjdled. Hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.

Tips!

Använd med fördel CarRest tillsammans med kildynan för bil "Comfortex kildyna för bil 33x33x6 cm" vilken påtagligt ytterligare förbättrar förutsättningarna för god hållning.

Köp boken "Behandla din egen rygg" eller "Behandla din egen nacke" så får du en bra bild över ryggens vävnader, orsak till ryggsmärta och tips på lämplig egenvård.

Köp det uppblåsbara ryggstödet. Den blåses upp till önskad storlek och stöd och utan luft får den lätt plats i en byxficka eller handväska. En bra kompis på resan.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 4020

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK