Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Comfortex Kildyna Bil 33x33x6 cm
 • Kildynan
 • Kildynan - sittande på stol

Comfortex Kildyna Bil 33x33x6 cm

1 2 3 4 5
(3.3/5) Baserat på 272 betyg.
389 SEK

Beskrivning & storlekar

Denna kildyna är anpassad för bilsäten och förbättrar bilstolens förutsättningar att ge dig bra hållning i sittande. Den förbättrade sittpositionen gör det lättare att sitta med bevarad svank vilket leder till mindre värk i rygg och höft. Den är uppbyggd av skumgummi med noga utprövad densitet överdragen med hållbart och tvättbart manchestertyg i 100 procent bomull.

Bilsäten och ryggbesvär

Bilsäten är ofta lite bakåtlutande vilket leder till sittande med utplanad svank. Detta är en bidragande orsak till att så många får ryggskott och diskbråck just efter uppresning från långvarigt bilkörande samt att de flesta med befintligt ryggbesvär beskriver att just bilkörning förvärrar tillståndet.

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken är hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. Kildynan är framtagen just för att underlätta sittande med bra kurvatur i ländryggen genom att hindra en för stor bakåtrotation av bäckenet i sittande. 

Skötselråd

Överdraget är avtagbart och tillverkat av Manchester i 100% bomull som kan maskintvättas. Dynan är försedd med bärhandtag.

Tips!

Använd Kildynan tillsammans med CarRest Ryggstöd i bilen och du förbättrar påtagligt ytterligare sittergonomin och skapar optimerade förutsättningar för din rygg vid bilkörning.

Köp boken "Behandla din egen rygg" eller "Behandla din egen nacke" så får du en bra bild över ryggens vävnader, orsak till ryggsmärta och tips på lämplig egenvård.

Köp det uppblåsbara ryggstödet. Den blåses upp till önskad storlek och stöd och utan luft får den lätt plats i en byxficka eller handväska. En bra kompis på resan.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 3060

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK