Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Comfortex Kildyna Stol 40x37x8 cm
 • Comfortex Kildyna
 • Kildynan vid sittande på stol

Comfortex Kildyna Stol 40x37x8 cm

1 2 3 4 5
(3.5/5) Baserat på 24 betyg.
Kroppsvikt:
369 SEK
382 SEK

Beskrivning & storlekar

Kildynan underlättar sittande med god hållning. Framåtvinklingen på 11,5 grader gör det betydligt lättare att sitta med bevarad svank vilket leder till bättre belastning på ryggens vävnader och därför mindre värk i rygg och höft. Den är uppbyggd av skumgummi med noga utprövad densitet överdragen med hållbart och tvättbart manchestertyg i 100 procent bomull. Kildynan rekommenderas av fysioterapeuter och läkare runt om i världen.

Välj modell utifrån din vikt.

Kildynan finns i 2 densiteter (stumhet) för att passa individer tyngre eller lättare än 70 kg.

Sittande och ryggbesvär

Sitsar är ofta plana, ibland lite bakåtlutande och ryggstöden är inte utformade med bäst ergonomi i åtanke. Vid sittande vill vi slappna av och sjunker därför ihop och vi blir sittande med utplanad svank. Detta är en bidragande orsak till att så många får lumbago, ryggskott och diskbråck just i samband med perioder av långvarigt sittande samt att de flesta med befintliga ryggbesvär beskriver att just sittande förvärrar tillståndet.

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning på kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken hjälper det att sitta så att rätt kurvatur i kotpelaren intas, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning längre upp i ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. Kildynan är framtagen just för att underlätta bättre kurvatur i ländrygg, bröstrygg och nacke vid sittande. 

Skötselråd

Överdraget är avtagbart och tillverkat av Manchester i 100% bomull som kan maskintvättas. Dynan är försedd med bärhandtag.

Tips!

Använd Kildynan tillsammans med Ländryggsstödet vid sittande på kontorsstol eller med Ländryggsrullen vid annat sittande och du förbättrar påtagligt ytterligare sittergonomin och skapar optimerade förutsättningar för din rygg.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 3180
Artnr: 3808

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK