Hem » Skydd & Ortoser » Knä » Knäskydd » Knäskydd för sidostabilitet, översträckning och korsbandsskada Genum T3 Liga-X Ease.
 • Knäskydd Genum Liga-X EASE vid instabilitet i knä
 • Måttabell Genum Liga
 • Genum T3 Liga-X bakifrån

Knäskydd för sidostabilitet, översträckning och korsbandsskada Genum T3 Liga-X Ease.

1 2 3 4 5
(3.3/5) Baserat på 126 betyg.
Storlek:
1 796 SEK
1 796 SEK
1 796 SEK
1 796 SEK
1 796 SEK

Beskrivning & storlekar

Knäskyddet Genum T3 Liga-X Ease har dubbelledande metallskenor på in- och utsida samt en kardborrebandkonstruktion som tillsammans stabiliserar knät mot sidoböjning, översträckning och främre och bakre skjuvning. Knäskyddet är ett så kallat påläggsskydd (omlottknäskydd) och behöver inte dras på utan öppnas helt och sluts med kardborreband. Detta gör skyddet mycket enkelt att ta på och av. Metallskenornas kurvatur kan anpassas efter benets kontur och tillsammans med kardborrebanden kan stabilitetet och komfort anpassas individuellt. Materialet är  av TriTex vilket är latexfritt och har bra ventilation.

Knäskyddet har korslagda  justerbara kardborreband vilka löper på baksidan av knät och motverkar översträckning av knäleden samt att de bidrar till minskning av främre och bakre skjuvkrafter. 

Material

Knäskyddet är tillverkat av TriTex (T3), ett unikt tredimensionellt specialvävt material som ger ett latexfritt, lätt, elastiskt och ventilerande material. Det ger en bra kompression och är även tryckavlastande.

Knäskyddet Genum T3 Liga-X Ease rekommenderas vid: 

Instabilt knä
Kollateralligamentskada
Översträckningsbesvär - hyperextension
Knäartros med instabilitetsbesvär
Stroke med hyperextensionsbesvär i knäled
Lätt korsbandsskada

Skötselråd

Handtvätt, ej sköljmedel, ej torktumling

Storlek och måttagning

Knäskyddet Genum T3 Liga-X Ease passar både höger och vänster knä och finns i 5 storlekar från S till XXL. Man mäter omkretsen runt knät i höjd med knäskålen. Använd tabellen nedan för att hitta din storlek. 

Måttabell för knäskydd Genum Liga mot instabilt knä

Mätinstruktion

Mätinstruktion knä

Läs mer

Specifikationer

Artnr: EU04114000409
Artnr: EU04114000509
Artnr: EU04114000609
Artnr: EU04114000709
Artnr: EU04114000809

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • Kompressionsstickat knäskydd med skenor och bandssystem ger god komfort och stabilisering av knät i sidled, vid inre och yttre ledbandsskador och sidoinstabilitetsbesvär.
  2 595 SEK
 • GenuPoint schlatterband för Schlatter och hopparknä ger en effektiv avlastning vid smärta från knäskålssenan och sitter smidigt på.
  629 SEK
 • För allmänna knäbesvär i vardag och träning. Ett av världens mest köpta knäskydd. Tysk kvalitet med hög komfort. Finns i flera storlekar för optimal kompression och pelottstöd. GenuTrain finns även...
  1 095 SEK
 • Knäskydd med skenor som ger god stabilisering av knät i sidled, vid inre och yttre ledbandsskador och sidoinstabilitet.
  1 295 SEK