Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Ländryggsrullen med spännband (Orig. McKenzie) - ryggstöd

Ländryggsrullen med spännband (Orig. McKenzie) - ryggstöd

1 2 3 4 5
(3.8/5) Baserat på 23 betyg.
340 SEK

Beskrivning & storlekar

Ryggstödet ländryggsrullen med rem är en skumgummirulle av noga utprövad densitet överdragen med hållbart manchestertyg. Detta ryggstöd rekomenderas av fysioterapeuter och läkare i hela världen till patienter med ryggsmärta. Funktion och kvaliét i toppklass.

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken är hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning".  En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. Ländryggsrullen är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur. 

Så här placerar du ryggstödet "Original McKenzie Ländryggsrullen"

 1. Sitt så långt bak som möjligt på stolen, i fåtöljen eller i soffan.
 2. Luta dig lite framåt och placera ländryggsrullen horisontellt i svanken, ungefär i skärphöjd.
 3. Luta dig nu bakåt mot ländryggsstödet så att svanken i ländryggen får ett ordentligt stöd.
 4. Prova att justera höjden genom att föra ländryggsrullen något uppåt eller nedåt för att hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.
 5. Rullen har en rem du kan fäste runt stol/fåtölj 

Den första tiden kan denna position kännas lite ovan men efter ett par dagar har kroppen vant sig vid den nya korrekta sittställningen.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 0011

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK