Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ryggstöd » Ländryggsstödet (Orig. McKenzie)
 • Ländryggsstödet
 • Ländryggsstödet i kontorsstol

Ländryggsstödet (Orig. McKenzie)

1 2 3 4 5
(3/5) Baserat på 34 betyg.
Kroppslängd:
399 SEK

Beskrivning & storlekar

Ländryggsstödet är en platt dyna (lätt välvd) med relativt hård densitet, överdragen med hållbart manchestertyg. Spännbanden håller ryggstödet på plats på stolsryggen. Detta ryggstöd rekomenderas av fysioterapeuter och läkare i hela världen till patienter med ryggsmärta med syfte att ge bättre hållning i sittande på stol eller kontorsstol. Funktion och kvaliét i toppklass. Finns i två storlekar. 

Normal svank = god hållning

Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. 
Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken är hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, det vill säga med normal svank och "god hållning". En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen
. Ländryggsstödet är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur och hållning vid sittande på en stol eller kontorsstol. 

Mått storlek

Längd 400 mm Höjd 145 mm Tjocklek 55 mm

Rekommenderas till personer som är 180 cm eller längre. För personer kortare än 180 cm passar "Ländryggstödet Mini" bättre.

Så här placerar du ryggstödet "Original McKenzie Ländryggsstödet"

 1. Sitt så långt bak som möjligt på stolen, i fåtöljen eller i soffan.
 2. Luta dig lite framåt och placera ländryggsrullen horisontellt i svanken, ungefär i skärphöjd.
 3. Luta dig nu bakåt mot ländryggsstödet så att svanken i ländryggen får ett ordentligt stöd.
 4. Prova att justera höjden genom att föra ländryggsstödet något uppåt eller nedåt för att hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.
 5. Dra åt spännbandet.

 

Den första tiden kan denna position kännas lite ovan men efter ett par dagar har kroppen vant sig vid den nya korrekta sittställningen.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 0021

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • En tunn och smidig hållningsväst som stimulerar till god hållning i bröstrygg och nacke. En god hållning minskar smärta i nacke, axlar och bröstrygg och rekommenderas i vården. Uppdatering av "Håll...
  529 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Bäckenbälte eller SI-ledsbälte för stabilisering av höften/bäckenet vid foglossning
  399 SEK