Hem » Skydd & Ortoser » Fot & häl » Hälkopp & hälskydd

Hälkopp & hälskydd

Hälkopp, hälskydd, strumpor och skoinlägg

Hälkoppar, hälskydd, strumpor och skor, noga utvalda för att ge avlastning av onda och ömma hälar. En hälkopp skall omsluta hälen och hälkudden väl så att dess tjocklek bevaras och optimal stötdämpning och avlastning uppnås. 

Hälkopp och hälskydd vid ont i hälen

Hälkoppen Tulis HD - med extra tjock och dämpande hälkopp
Hälkoppen Tulis Heel Cup
- att ha i skor
Hälkopp Tulis Cheetah - att använda vid stående och gående utan skor
Hälsporre strumpa FS6 - Kompressionsstrumpa för smärtlindring att ha under sin vanliga strumpa
Nattstrumpa F8 - Strumpa som fixerar foten och tår i dorsalflexion för nattlig behandling vid hälsporre
Skoinlägg SoftWalk - att använda i skor om man önskar ett helfotsinlägg istället för hälkopp. Finns i grå (lite mjukare) och svart (lite fastare stöd).
Sandaler/tofflor eller väldämpade skor (Joya: skor och sandaler)
Individuellt formade hälkoppsinlägg - Individuellt gjutna hälkoppsinlägg ger optimalt stöd för häl och hälkudde och tillverkas hos specialtubildade vårdgivare: Klicka här för att se ett register över dessa. Filtrera/sortera på område/ort för att se dem närmare dig. 

 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Hälkoppen Tulis omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Medium för under 80kg (passar barn) samt Large för över 80kg kroppsvikt.
  249 SEK
 • Hälkoppen med vriststöd Tulis Cheetahs ger god avlastning av hälen och kan användas barfota - som en strumpa.
  489 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK
 • Den bekväma nattstrumpan PF8® som används vid behandling av hälsporre (plantar fasciit) och som avlastar plantarfascian vilket dämpar smärtan såväl som behandlar grundproblematiken.
  327 SEK
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • Hälseneskydd som ger skönt skydd med både kompression och vävnadsstimulering för dig med hälseneinflammation och smärta från hälsenan. Flera storlekar för optimalt stöd och komfort.
  1 395 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK