Hem » Skydd & Ortoser » Fot & häl » Hälkopp & hälskydd » Hälkoppsinlägg - OBS! Köps och tillverkas hos vårdgivare. Ej här - se länk i informtionen

Hälkoppsinlägg - OBS! Köps och tillverkas hos vårdgivare. Ej här - se länk i informtionen

1 2 3 4 5
(3.2/5) Baserat på 42 betyg.
Ej prissatt

Beskrivning & storlekar

Individuellt format hälkoppsinlägg köps och tillverkas hos vårdgivare

Vid svårare besvär i hälen, då Tulis hälkopp, Tulis Cheetah, hälsporrestrumpa och/eller prefabricerat skoinlägg (Softwalk) inte hjälper rekommenderar vi ett besök till vårdgivare som tillverkar individuellt formade hälkoppsinlägg av thermoplast. Den djupa och styva hälkoppen ger ett optimalt stöd för hälkudde och hälben. I studier på patienter med överbelastning i hälbenet ser man att hälkuddens tjocklek ökar signifikant, kraften från underlaget upp i hälbenet reducceras signifikant, smärtan minskar signifikant och skadan läker snabbare ut. 

Det finns specialutbildade vårdgivare på vissa orter i Sverige som både bedömer/diagnostiserar och vid behov tillverkar hälkoppsinlägget. Här är ett register över dem. Sortera/filtrera på område/ort för att finna dem i ditt län eller stad. 

Vårdgivare som tillverkar hälkoppinlägg och bedömer skador

Läs mer

Specifikationer

Artnr: Hälkoppsinlägg
Lagerstatus: [ Ej i lager - Beställes vid köp och levereras inom 2-5 dagar ]

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • Den bekväma nattstrumpan PF8® som används vid behandling av hälsporre (plantar fasciit) och som avlastar plantarfascian vilket dämpar smärtan såväl som behandlar grundproblematiken.
  327 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK