Hälkopp Tulis HD

1 2 3 4 5
(3.3/5) Baserat på 374 betyg.
Storlek:
249 SEK
249 SEK
249 SEK

Beskrivning & storlekar

Hälkopp Tulis HD vid ont i hälen

Hälkoppen Tulis HD som ger extra stöd då den är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den ger bra sidostöd för hälkudden, vilket hindrar den från att plattas ut vid stående och aktivitet. Hälkudden blir därmed tjockare och detta ger minskad kompressionskraft upp i hälbenet och därmed minskad smärta. Tulis patenterade "våffeldesign" (med celler och lager) absorberar också stötkraften genom att materialet komprimeras och roterar vid belastning. Hälkoppen Tulis är en klassiker på marknaden och har hjälpt många barn och vuxna att bättre klara vardag och aktivitet under utläkning av hälsmärtan.

Hälkopp vid Severs skada och hälsporre

Vid Severs skada hos barn och hälsporre hos vuxna är det just en hälkopp som ger bäst avlastning av den irriterade vävnaden. Hälkoppen Tulis är ett bra första val av hälskydd. För många räcker detta men för en del som har fortsatt ont och hindras i sin vardag eller med sin aktivitet kan man skaffa individuellt formade ortopediska skoinlägg eller hälkoppar, så kallade hälkoppsinlägg. Hälkoppsinlägg ger optimal avlastning och underlättar utläkning vid Severs skada respektive hälsporre. 

Barn med Severs skada som inte blir tillräckligt hjälpta med Tulis hälkopp bör skaffa gjutna hälkoppsinlägg så att inte deras aktivitetsnivå hämmas.

För att se vårdgivare som tillverkar gjutna hälkoppar klickar du på denna länk.

Hälkopp Tulis HD rekommenderas vid:

Severs skada - ont i hälen hos barn
Hälsporre (plantar fasciit) 
Hälkuddesyndrom

Storlek och antal

Hälkopparna säljs i par så för att få en hälkopp till varje häl räcker det att du köper 1 styck av denna vara. 

Small: För barn under 40 kg
Medium: Under 80kg
Large: Över 80kg

 

Läs mer

Specifikationer

Artnr: TU10211
Artnr: TU10212
Artnr: TU10214

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma kategori
 • Den bekväma nattstrumpan PF8® som används vid behandling av hälsporre (plantar fasciit) och som avlastar plantarfascian vilket dämpar smärtan såväl som behandlar grundproblematiken.
  327 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK