Hälsporre

Hälsporre, hälkopp, skoinlägg, skor och strumpor

Hälkoppar, skor och inlägg vid hälsporre (plantar fasciit). Noga utvalt sortiment av våra hälsporrespecialiserade fysioterapeuter. Vid hälsporre ger väldämpade skor samt inlägg med djup hälkopp bra avlastning och minskad smärta. Avlastning av den irriterade plantarfascian och dess fäste under hälbenet ökar chansen till snabbare utläkning och den minskade smärtan gör att vardag och aktivitet bättre klaras av under utläkningstiden. Vi rekommenderar Joyaskor vilka är extremt väldämpade och ofta leder till direkt och markant minskade besvär vid hälsporre. Framför allt Joyaskor med Smartsulan är omtyckta av patienter med hälsmärta, men även övriga sulor ger bra dämpning och lindring. Skoinlägg som Tulis hälkoppar samt Softwalk kan också ge bra avlastning och smärtlindring vid hälsporre.

Vid hälsporre rekommenderar vi:

Hälkopp Tulis och Tulis HD - för användning i skor
Hälkopp Tulis Cheetah - för gående och stående utan skor
Hälsporre strumpa FS6 - Kompressionsstrumpa som stödjer plantarfascian och hälkudden vilket minskar smärtan för många
Skoinlägg Softwalk - om man önskar ett bra prefabricerat helfotsinlägg i skor
Joya skor och sandaler med extremt mjuka sulor och/eller med rullsula för minskade besvär vid gående och stående
Nattstrumpa Hälsporre Plantar fasciit - fixerande strumpa att sova med
Specialinlägget "Hälkoppsinlägg" om ovanstående inte hjälper  - Tillverkas av vårdgivare, se lista över dessa här. 
Behandling med Stötvågsbehandling, tejpning eller kortisoninjektionsbehandling hos specialiserade vårdgivare. Sök dessa här.

Hälsporre (plantar fasciit)

Hälsporre kallas det tillstånde då plantarfascia-senstråket och/eller dess fäste under hälbenet blivit överbelastat och belastningskänsligt. Senstråket och dess fäste svullnar upp och vid varje steg man tar så går man på detta svullna senfäste samt att själva senan sträcks ut. Det är därför inte konstigt att det smärtar. Det brukar göra ondast på morgonen och efter att man gått och stått mycket under dagen. Hälsporre (plantar fasciit) läker långsamt och ibland tar det upp till 1-2 år innan symtom och besvär försvunnit. Avlastning rekommenderas och hjälper och behandling kan påskynda utläkningen. En kombination av avlastning och behandling ökar chansen till snabbare utläkning.

Produkter
12 36 72
 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Hälkoppen Tulis omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Medium för under 80kg (passar barn) samt Large för över 80kg kroppsvikt.
  249 SEK
 • Hälkoppen med vriststöd Tulis Cheetahs ger god avlastning av hälen och kan användas barfota - som en strumpa.
  429 SEK
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK
 • Den bekväma nattstrumpan PF8® som används vid behandling av hälsporre (plantar fasciit) och som avlastar plantarfascian vilket dämpar smärtan såväl som behandlar grundproblematiken.
  327 SEK
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • ID Casual med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  2 395 SEK
 • ID Zoom med rull-sula i kombination med en väldämpade sulpartier ger unik komfort och egenskaper.
  1 795 SEK
 • Extremt skön skinnsko för city och vardag. Klassiskt snygg i mjukt skinn och läder, med en mycket väldämpad sula för både häl och framfot. Sulan har en lätt rundad form vilket ger en bra stötdämpni...
  1 995 SEK
 • Extremt skön skinnsko för city och vardag. Klassiskt snygg i mjukt skinn och läder, med en mycket väldämpad sula för både häl och framfot. Sulan har en lätt rundad form vilket ger en bra stötdämpni...
  1 895 SEK
 • Vår populäraste sandal. Capri Black i svart nubuk och textil är extremt mjuk och skön att gå i. Sulan har en svagt rund form vilket ger maxialt stötdämpning samt en varierad belastningsbild där mus...
  1 495 SEK
 • Joya Max II Black är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har en sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 795 SEK
 • Joya Komodo Violet Är en härlig sandal som passar lika bra för arbete och fritid
  1 895 SEK
 • Joya Amalfi II Black Snake är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har en sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 495 SEK
 • Joya Capri III Brown är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har en sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 895 SEK
 • Joya Vienna är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har ett klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 495 SEK
 • Joya Capri III Navy är en klassisk sandal med Joyas mjuka sula. Sandalen har en sandal med ett mer klassiskt utseende, men med Joyas fantastiska komfort.
  1 895 SEK
 • Väldämpad aktivitetssko med anti-halk-skydd i mjukt svart fullnarvskinn. Mycket skön dämpning för både framfot och häl och tillräckligt stabil för aktivitet i varierad terräng.
  1 895 SEK
 • Högkvalitativ mocka kombinerat med en skön komfort gör Dynamo till en sko du vill använda varje dag. En skön vardagssko, som passar både för både city och promenaden. Med en ergonomiskt utformad su...
  2 095 SEK
 • Väldämpad aktivitetssko med anti-halk-sula och i mjukt svart fullnarvskinn. Mycket skön dämpning för både framfot och häl och tillräckligt stabil för aktivitet i varierad terräng.
  1 895 SEK
 • Joya Tina Cream, en sportig sko med mycket bra dämpning i både framfot och häl. Vår mest uppskattade aktivitetssko i ny färg.
  1 785 SEK
 • Vardags och citysko i svart mocca och läder med mjuk och skön sula. Extremt skön sko med mjuk dämpning för både framfot och häl och tillräckligt stabil för aktivitet på både jämnt och ojämnt underlag.
  1 895 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK