Skoinlägg

Skoinlägg rekommenderas vid hallux valgus, hallux rigidus, överpronation, höga fotvalv, Mortons Neurom, låga fotvalv och plattfothet. Ett skoinlägg skall antingen ge avlastning, belastningsförändring, dämpning eller stöd och bör alltid öka komforten. Ibland kan dock ett lätt obehag upplevas av den nya belastningsförändringen vilket skall försvinna inom en tillvänjningstid på ca en vecka.

Vi förespråkar dynamiska (ej stumma) inlägg som ger stöd men tillåter fotens naturliga rörelse = svikt och pronation. De skall alltså ge tillräcklig stöd och inte mer, för att inte pacificera foten. En fot som får överdrivet stöd leder till sämre förmåga till aktiv statbilitet samt sämre styrka i fotens och underbenets muskler.

Vi har valt ut följande prefabricerade skoinlägg från ledande leverantörer på marknaden.

Produkter
12 36 72
 • Skoinlägget Softwalk är en mycket skönt formad sula med inbyggd pelott som ger stöd för fotvalv och framfot och rekommenderas vid hälsporre, ömma fötter, metatarsalgi etc. De finns i två hårdheter....
  549 SEK
 • Hallux Carbon är ett tunt skoinlägg med styvt kolfiber som avlastar stortån vid hallux rigidus, valgus, limitus och artros eller artrit i stortån.
  829 SEK
 • ErgoPad redux hallux är ett styvt inlägg med mjukt och komfortabelt ytskikt mot besvär som smärta i stortåleden, hallux rigidus, valgus, artros eller limitus. Sulan har ett styvt lager fram under s...
  950 SEK
 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Hälkoppen Tulis omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Medium för under 80kg (passar barn) samt Large för över 80kg kroppsvikt.
  249 SEK
 • Hälkoppen med vriststöd Tulis Cheetahs ger god avlastning av hälen och kan användas barfota - som en strumpa.
  429 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Hälsporre strumpan FS6 lindrar smärtan och avlastar vid hälsporre (plantar fasciit).
  429 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK