Hem » Skydd & Ortoser » Fot & häl » Hälkopp & hälskydd » Hälkopp med vriststöd Tulis Cheetah
 • Hälkopp Tulis Cheetah
 • Storlekstabell hälkoppen Tulis Cheetah

Hälkopp med vriststöd Tulis Cheetah

1 2 3 4 5
(3.3/5) Baserat på 510 betyg.
Storlek:
489 SEK
489 SEK
489 SEK
489 SEK
489 SEK

Beskrivning & storlekar

Hälkopp med vriststöd - Tulis Cheetah

Tulis Cheetah är en strumpa med insydd hälkopp. Hälkoppsstrumpan tas på som en strumpa och kan därför användas utan skor. Tulis Hälkopp med sin patenterade våffeldesing ger god avlastning mot stötkrafterna vid stegisättningen och kan i denna strump-konstruktion bäras även utan skor. Den passar därför utmärkt för personter med hälsmärta som vill kunna gå eller träna barfota, som exempelvis gymnaster och dansare.

Den inbyggda Tulis hälkudden ger bra sidostöd för hälkudden, vilket hindrar den från att plattas ut vid stående och aktivitet. Hälkudden blir därmed tjockare och detta ger minskad kompressionskraft upp i hälbenet och därmed  minskad smärta. "Våffeldesignen" (med celler och lager) absorberar också stötkraften genom att materialet komprimeras och roterar vid belastning. Hälkoppen Tulis är en klassiker på marknaden och har hjälpt många barn och vuxna att bättre klara vardag och aktivitet under utläkning av hälsmärtan.

Hälkopp vid Severs skada och hälsporre

Vid Severs skada hos barn och hälsporre hos vuxna är det just en hälkopp som ger bäst avlastning av den irriterade vävnaden. Hälkoppen Tulis Cheetah är ett bra första val av hälskydd för dem som vill kunna använda den även utan skor. För många räcker avlastningen med detta skydd, men för en del som har fortsatt ont och hindras i sin vardag eller med sin aktivitet kan man skaffa individuellt gjutna hälkoppar. Detta ger optimal avlastning och underlättar utläkning vid Severs skada respektive hälsporre. För att se vårdgivare som tillverkar gjutna hälkoppar klickar du på denna länk. 

Hälkopp med vriststöd Tulis Cheetah rekommenderas vid:

Severs skada - ont i hälen hos barn
Hälsporre (plantar fasciit) 
Hälkuddesyndrom
Gymnaster med ont i hälen
Dansare med ont i hälen

Storlek och måttabell

Tulis Cheetah finns i fem storlekar från XS till XL och passar både höger och vänster fot. Välj storlek utifrån skostorlek.

Förpackningen består av 1 (en) Thulis Cheetah se bild. Om du behöver två stycken Tulis Cheetah (d.v.s. ett par), beställer du två förpackningar.

Storlekstabell hälkopp Cheetah

 

Läs mer

Specifikationer

Artnr: TU10220CT
Artnr: TU10225CT
Artnr: TU10230CT
Artnr: TU10240CT
Artnr: TU10250CT

Omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma varugrupp
 • Den bekväma nattstrumpan PF8® som används vid behandling av hälsporre (plantar fasciit) och som avlastar plantarfascian vilket dämpar smärtan såväl som behandlar grundproblematiken.
  327 SEK
 • Hälkilen dämpar smärtan och avlastar stötar som hälen utsätts för. En enklare typ av hälkopp som finns i storlekar så den passar skostorlekar 35-46.
  220 SEK
 • Hälkoppen Tulis HD är dubbelt så tjock som Hälkoppen Tulis. Den omsluter häl och hälkudde för ökad stötdämpning och minskad smärta vid ont i hälen. Small är för barn under 40 kg, Medium för under 8...
  249 SEK
 • Individuellt format hälkoppsinlägg av thermoplast ger optimal avlastning av hälben och hälkudde. Tillverkas hos specialutbildade vårdgivare.
  Ej prissatt