Ryggskott

Här hittar ni ortoser och skydd vid ryggskott. Ryggskott kallas det när plötsligt uppkommen värk och stelhet i ryggen inträffat. Ofta sker det vid uppresning eller positionsförändring efter att man suttit ner med utplanad svank (sitta i bil eller djup fåtölj/soffa) eller vid ett lyft eller annan framåtböjd kraftansträning. En teori är att det uppstår en diskprotrusion vilket leder till tryck på smärtnerver och reflektoriskt akut krampande muskler i området. Det kan vara  svårt eller omöjligt att stå upprätt till en början, men rörelse och aktivitet med strävan efter en god hållning leder ofta till snabbare tillfrisknande. Skydd och ortoser för ryggen kan underlättar aktivitet och god hållning vid ryggskott.

Läs om ryggbesvär och egenvård i boken "Behandla din egen rygg", så får du en god förståelse och bra verktyg att hantera ditt ryggskott och eventuellt återkommande sådana.

Våra skydd vid ryggskott

Bra skydd och ortoser för ryggen skall ge stöd och kompression på rätt plats utan att skapa försämrad blodcirkulation.

Våra utvalda skydd och ortoser för ryggen skapar med sin avancerade konstruktion med kompressionstickade partier och insydda funktionspelotter ett stödjande och lindrande ryggstöd som underlättar för dig att bättre klara vardag och aktivitet och hålla en bra hållning.

Skydden har god passform och är individuellt justerbara samt tillverkade av microfibermaterial som är extra töjbart, luftgenomsläppligt och fuktavstötande för att kunna användas dagligen. De är anatomiskt formstickade så att de komprimerar där de ska och är mjuka där de skall samt att de har kompressionsreducerande kantzoner vilket gör att de inte stasar.

 • Ett avancerat formstickat ryggstöd som verkar smärtlindrande och stabiliserande för dig med smärta i rygg och höft.
  2 375 SEK
 • Ryggstödet är ett luftigt och stabiliserande ryggstöd som stabiliserar ländrygg och bäckenövergång. För dig med smärta i rygg och höft.
  1 390 SEK
 • Ett nytt ryggstöd med två-delad stängning som är flexibelt och lätt att anpassa efter kroppsform.
  1 099 SEK
 • Prisad handbok för patienter om egenvård av ryggen. Instruerar med text och bild hur man förebygger och behandlar ryggbesvär enligt McKenziemetoden samt förklaringar om varför ryggbesvär uppkommer....
  279 SEK
 • Bästa ryggstödet för bilsäten! CarRest ger ett mjukt, tydligt och mycket skönt stöd för ländryggen. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hållningsstöd.
  629 SEK
 • Mjukt och skönt ryggstöd för bil och soffa! BilKudden ger ett mjukt och skönt stöd för ländryggen och passar bra till kortare individer. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hållningsstöd.
  399 SEK
 • Ländryggsrullen är ett ryggstöd som ger ett kraftigt och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i bil, soffa och fåtölj. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck.
  340 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Ländryggsstödet ger ett kraftigt och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i kontorsstol. Finns i 2 storlekar, välj utifrån kroppslängd. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck.
  399 SEK
 • Ländryggsstödet mini med spännband ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande på stol eller kontorsstols. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  409 SEK
 • Ett uppblåsbart ryggstöd som ger ett anpassat och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i bil, soffa, fåtölj eller stol. Utmärkt för resan. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hå...
  319 SEK
 • Kildynan förbättrar bilsätets ergonomiska egenskaper. Sittvinklingen underlättar god hållning, med bevarad svank, i sittande och rekommenderas vid ont i rygg och nacke, ischias, ryggskott och behov...
  389 SEK
 • Kildynan förbättrar varje stols ergonomiska egenskaper. Sittvinklingen underlättar god hållning, med bevarad svank, i sittande och rekommenderas vid ont i rygg och nacke, ischias, ryggskott och beh...
  från 369 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK