Hem » Skydd & Ortoser » Rygg & nacke » Ont i nacken

Ont i nacken

Här finner ni stöd, skydd och böcker vid ont i nacken

Ont i nacken kan bero på många olika saker som diskprotrusion, överbelastning av muskulaturen, reumatiska besvär eller degenerativa förändringar. Det innebär dock ofta en smärta och stelhet i nacken, ofta med utstrålning ner mot insidan skulderbladet eller upp mot skallbasen. Ibland kan det stråla ner mot axeln och vidare ner i armen, då beror det ofta på en buktande disk med nervrotspåverkan. Smärtan och stelheten kan akut vara mycket svår och leda till svårighet att bära upp eller röra huvudet. I dessa akuta lägen kan det underlätta att bära en nackkrage som underlättar för dig att hålla huvudet i rätt position, dvs så upprätt som möjligt. Även vid reumatiska tillstånd eller tillfälliga muskelöverbelastningar kan det underlätta att avlasta nacken med ett stöd.

Läs om nackskador och egenvård i boken "Behandla din egen nacke", skriven av nackspecialisten Robin McKenzie så får du god förståelse för nackskador och lämplig egenvård så att du kan hantera ditt besvär och minska risken för återfall.

God hållning vid ont i nacken

God hållning i ländrygg och bröstrygg är en förutsättning för att god hållning i nacken kan hållas. Sitt med naturlig svank för ländryggen och använda ryggstöd för detta om det behövs.

Använd en anatomiskt utformad kudde för att få ett bra stöd för nackens kurvatur, för minskade nattbesvär och bättre sömn.

 • Lättläst handbok för patienter om egenvård vid ont i nacken. Instruerar med text och bild hur man förebygger och behandlar nackbesvär enligt McKenziemetoden samt förklaringar om varför smärta i nac...
  271 SEK
 • Bästa ryggstödet för bilsäten! CarRest ger ett mjukt, tydligt och mycket skönt stöd för ländryggen. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hållningsstöd.
  629 SEK
 • Ett uppblåsbart ryggstöd som ger ett anpassat och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i bil, soffa, fåtölj eller stol. Utmärkt för resan. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hå...
  319 SEK
 • Ländryggsrullen är ett ryggstöd som ger ett kraftigt och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i bil, soffa och fåtölj. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck.
  340 SEK
 • Ländryggsstödet mini med spännband ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande på stol eller kontorsstols. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  409 SEK
 • Ryggstödet minirullen ger ett komfortabelt hållningsstöd som passar som vid sittande i bil, tåg eller buss. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck
  314 SEK
 • Kildynan förbättrar varje stols ergonomiska egenskaper. Sittvinklingen underlättar god hållning, med bevarad svank, i sittande och rekommenderas vid ont i rygg och nacke, ischias, ryggskott och beh...
  från 369 SEK
 • Ländryggsstödet ger ett kraftigt och komfortabelt stöd för ländryggen vid sittande i kontorsstol. Finns i 2 storlekar, välj utifrån kroppslängd. Vid ont i ryggen, ryggskott och diskbråck.
  399 SEK
 • Kildynan förbättrar bilsätets ergonomiska egenskaper. Sittvinklingen underlättar god hållning, med bevarad svank, i sittande och rekommenderas vid ont i rygg och nacke, ischias, ryggskott och behov...
  389 SEK
 • Mjukt och skönt ryggstöd för bil och soffa! BilKudden ger ett mjukt och skönt stöd för ländryggen och passar bra till kortare individer. Vid ont i ryggen, ryggskott, diskbråck och för hållningsstöd.
  399 SEK
 • Presentkort för hälsa och aktivitet. Köp den bästa presenten till nära och kära, ett presentkort som hjälper till aktivitet, friskhet och välmående!
  från 100 SEK